Charlotte Cappuyns : Psychologie 

Beigemsesteenweg 68

1850 Grimbergen

0474/777995

 

U kan bij de kinder- en jongerenpsychologe van ons team terecht voor :

 

Psychodiagnostisch onderzoek

  • Niet alleen vragen rond de cognitieve functies (intelligentie, concentratie en geheugen) van kinderen en jongeren worden getoetst, maar ook de beleving (emoties, gedrag en cognities) wordt nagegaan met behulp van diagnostisch materiaal.

 

Individuele begeleiding

  • Kinderen en jongeren kunnen om allerhande redenen wel eens een moeilijke periode doormaken. Verschillende problematieken kunnen dan ook aan bod komen, waaronder een laag zelfwaardegevoel, faalangst, loyaliteitsconflicten in echtscheidingssituaties en gedragsproblemen. In de begeleiding zullen de talenten van elk kind en elke jongere aangesproken en benadrukt worden.

 

Ouderbegeleiding

  • Wanneer gewerkt wordt met kinderen of is het onontbeerlijk ook de ouders in het proces te betrekken. Soms is het zelfs aangewezen enkel met de ouders op stap te gaan. Er dient ruimte te zijn voor de beleving en pedagogische vragen van de ouders.

 

Tenslotte worden transparantie en duidelijkheid als prioritair beschouwd in de contacten met zowel de ouders als hun kinderen als in de contacten met de doorverwijzers. Zo kunnen we samen bouwen aan de toekomst van onze kinderen en jongeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beigemsesteenweg 68    1850 Grimbergen

Brusselsesteenweg 3      1850 Grimbergen

De Campagne 5              9030 Mariakerke-Gent

Terug naar startpagina

Logopedie

 Logopedische Praktijk Maenhout

Psychologie

studiecoaching